Amerikaanse acceptatie van homorelaties

Gallup is een onderzoeksbureau in de VS, dat al meer dan 75 jaar onderzoek doet naar de menselijke natuur en het menselijke gedrag. Het wereldbekende onderzoeksbureau levert de geïnteresseerde lezer dagelijks de uitkomsten van allerlei onderzoeken die voortdurend de opvattingen van allerlei groepen monitoren.

25 mei berichtte Gallup dat de acceptatie van de Amerikanen van homoseksuele relaties de grens van 50 procent gepasseerd is. Tegelijkertijd daalde het percentage dat deze relaties moreel verkeerd noemt naar 43 procent, het laagste in het jarenlange onderzoek van Gallup naar Waarden en Opvattingen.

De belangrijkste veranderingen hebben plaatsgevonden bij mannen, en met name mannen onder de vijftig, waarbij een vooruitgang van 14 procent werd geboekt.

Republikeinen stijgen vijf procent, onafhankelijken en democraten respectievelijk 11 en 9 procent. Ook onder conservatieve Amerikanen is er een toename te zien van 5 procent, in mei 2010 zagen we een acceptatie van homorelaties van 33 procent.

Opvallend is ook de toegenomen tolerantie onder de katholieke Amerikanen, die met een toename van 16 % op een acceptatiegraad van 62 procent uitkomen.

Hetzelfde onderzoek laat zien dat de weerstand tegen het legaliseren van het homohuwelijk nog steeds bestaat bij 53 procent van de Amerikanen.