De vrouwen van Ravensbrück en jongeren

Op de site “Geen vrede met oorlog”vind je informatie over Kamp Ravensbrück, over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, maar juist ook over waarden en normen van nú.

De website is opgedeeld in drie onderdelen. Onder de knop Informatie vind je achtergrondinformatie over de geschiedenis van de tweede wereldoorlog, het verzet en het vrouwenkamp Ravensbrück.

Onder de knop Onderwijs staan een Test, Filmpjes, Toen & Nu en diverse verhalen van vrouwen in kamp Ravensbrück. De verhalen van drie vrouwen staan er heel beknopt op, voorzien van tekeningen die een goed beeld geven van de barre omstandigheden waarin de kampbewoners verkeerden. Er is een test over wat jj zou doen. Toen ik de site bezocht, stond er een vraag met drie mogelijke antwoorden, maar een link naar andere vragen kon ik niet vinden. Als een test begint met vraag 1, neem ik aan dat er ook een vraag 2 komt.
Er zijn ook twee interviews met overlevende vrouwen te zien en te beluisteren.

Toen en nu koppelt zaken uit de tweede wereldoorlog aan zaken die nu spelen: Verboden voor, Pesten, Wij en zij, met de groep mee.

En bij Overige staan links en andere informatie.

er is ook een docentenafdeling met dezelfde indeling, alleen wel toegespitst op de praktische kant: lessugessties, scholenexcursie e.d.

De website is te vinden op http://www.geenvredemetoorlog.nl