God aangeklaagd

Een tweede mogelijk bruikbaar verhaal is dat van de 71 jarige democratische senator Ernie Chambers uit Nebraska.

” Op 14 september 2007 heeft Ernie Chambers een aanklacht tegen God ingediend bij de rechtbank in Nebraska. Volgens het document, door de 71-jarige senator – volgens velen de meest felle niet blanke in heel het land – opgesteld zouden God en zijn volgelingen verantwoordelijk zijn voor de voortdurende terroristische dreigingen met als gevolg schade voor miljoenen mensen in heel de wereld. Bedreigingen, die gebruik maken van de persoonlijke geschiedenis van God om geloofwaardig te worden. In zijn document laadt Chambers ook de verantwoordelijkheid op God voor aardbevingen, orkanen, oorlogen en de geboorte van misvormde kinderen. God wordt ervan beschuldigd op schriftelijke wijze documenten verspreid te hebben die ertoe dienen om angst, spanning, terreur en onzekerheid te zaaien om op die manier mensen ertoe te brengen hem te gehoorzamen.

Chambers wil onder andere laten zien dat iedereen voor een hof ter verantwoording kan worden geroepen. Zijn voornaamste doel was van de rechters een vonnis te krijgen, waarin van God geëist zou worden dat hij iedere vorm van bedreiging naar de wereld toe zou moeten stoppen. In oktober van dit jaar heeft rechter Marlon Park afwijzend beschikt over het verzoek van Chambers. Reden: “Het is onmogelijk een officieel adres van God te krijgen.” Hij baseert zich op een wet in Nebraska, volgens welke een persoon die een ander een proces aandoet een adres van de gedaagde moet hebben, om zich te kunnen verdedigen in het gerechtshof.

Chambers: “Het hof heeft het bestaan van God toegegeven. De consequentie van deze beslissing is dat de alwetendheid van God wordt erkend. Dus als het waar is dat hij alles weet, moet hij ook op de hoogte zijn van dit geval.”