Justin Bieber, Pray

Tussen de vele songteksten die de leerlingen leveren bij het maken van een eigen album komt op gezette tijden het lied van Justin Bieber, Pray tevoorschijn. Het kan komen door diens huidige beroemdheid, de zoveelste pophype, maar bij de commentaren kom ik ook teksten tegen als:

“Toen ik dit liedje voor het eerst hoorde, vond ik het al meteen erg mooi. Nu luister ik dit heel vaak en het is één van mijn lievelingsliedjes geworden. Ik had het maar een keer gehoord, en het bleef meteen in mijn hoofd hangen.
Dit liedje gaat over een actueel onderwerp: hoe slecht mensen het in sommige landen hebben. Justin Bieber bidt voor deze mensen en hoopt dat het ooit beter met ze zal gaan.
Ik vind het knap dat hij hier een liedje over heeft geschreven. Het is natuurlijk een lastig onderwerp en het is moeilijk om er echt iets speciaals van te maken. Maar dat is gelukt.”

“Dit liedje gaat over de erge dingen op de wereld; kinderen die verhongeren, soldaten die overlijden. Het gaat over bidden en veranderingen maken. Ik vind dit een heel mooi nummer omdat het toch iets is wat gaande is in de wereld en als dan een 16-jarige jongen hier een mooi lied over maakt is dat heel goed. Hij laat het ook niet alleen bij het liedje maar doneert veel aan goede doelen en werkt mee een projecten voor goede doelen. Zo laat hij zien dat hij het niet alleen erg vindt, maar er ook echt iets mee doet. Veel van zijn fans waren geïnspireerd en hebben zich daardoor meer ingezet voor goede doelen, liefdadigheidsorganisaties etc. Een groot bedrag van de opbrengsten van het album ‘my worlds acoustic’ doneert hij, ik heb dit album ook gekocht. Want ik vind Justin Bieber een goede zanger met veel talent.”

“I lose my appetite, knowing kids starve tonight. ?And when I sit up, cause my dinner is still on my plate’. Iedereen weet dat na regen, altijd zonneschijn komt. Het liedje gaat dus over een verandering wilen aanbrengen in de wereld. En misschien heeft het ook nog wel iets religieus, door het bidden etc. Zelf bid ik niet zoveel, alleen als ik ergens mee zit of hoopt dat iets nog goedkomt etc.”

Ohh Ohh Ohh .. and I pray
I just cant sleep tonight.
Knowing that things aint right.
Its in the papers, its on the tv, its everywhere that I go.?
Children are crying.?
Soldiers are dying?
Some people don’t have a home?

But I know there’s sunshine behind that rain
I know there’s good times behind that pain, hey
Can you tell me how I can make a change
I close my eyes and I can see a better day
I close my eyes and pray
I close my eyes and I can see a better day
I close my eyes and pray

I lose my appetite, knowing kids starve tonight.
And when I sit up, cause my dinner is still on my plate.
Ooo I got a vision, to make a difference.
And its starting today.
Cause I know there’s sunshine behind that rain
I know there’s good times behind that pain, hey
Haven`t tell me how I can make a change
I close my eyes and I can see a better day
I close my eyes and pray
I close my eyes and I can see a better day
I close my eyes and pray?For the broken-hearted
I pray for the life not started
I pray for all the ones not breathing.?
I pray for all the souls in need.
I pray. Can you give em one today.
I just cant sleep tonight
Can someone tell how to make a change?
I close my eyes and I can see a better day
I close my eyes and pray
I close my eyes and I can see a better day
I close my eyes and I pray
I pray ..??I close my eyes and pray ..