Maak een DISC test

Het maken van allerlei soorten tests is een nationaal tijdverdrijf, lijkt het wel. Ik merk in ieder geval dat mijn leerlingen er echt eens voor gaan zitten als ik hen met een test confronteer, die hen wat meer inzicht in zichzelf kan geven. Sommige tests passen goed bij een bepaald thema, waardoor het later gemakkelijker voor de leerling is erover te reflecteren. Andere tests zijn aardig in de studieles, maar ook aan het eind van het jaar, als er nog wat tijd overgebleven is of de tijd om met iets nieuws te beginnen eigenlijk te krap is, kan een test uitkomst bieden.

De uitleg bij de DISC-test:
“Met deze DISC test kun je snel je persoonlijk profiel volgens het DISC model van Dr William Marston bepalen. Ontdek hoe de vier DISC gedragsstijlen Dominant, Invloed, Stabiel en Consciëntieus je houding jegens anderen en je dagelijkse gedrag voorspellen.

In het rapport van deze DISC test vind je een grafiek die jouw DISC profiel weergeeft plus een kernachtige typering van je persoonlijkheid. Ook vind je er uitgebreide uitleg over alle DISC factoren.

De DISC vragenlijst bestaat uit 25 blokjes van telkens vier stellingen. Invullen duurt vier tot vijf minuten.

DISC test instructie
Lees telkens alle stellingen in een blokje aandachtig
Kies vervolgens een stelling die je het meest bij jou vindt passen()
Lees dan de overige drie stellingen in hetzelfde blokje
Kies dan de stelling die je het minste bij jou vindt passen()
Per blokje van vier stellingen moet je dus een het meest bij jou passend en een het minst bij jou passend hebben gekozen.

Soms is het moeilijk om te kiezen. Maak dan toch je keuze zoals jij vindt dat het het beste bij je past. Er zijn geen goede of foute antwoorden in deze DISC test en voor alle blokjes moet je de keuzes maken.”

Als je de test gedaan hebt, krijg je op je mail de uitslag met uitleg toegezonden. Uiteraard heb ik de test zelf ook gemaakt en in de uitleg die erbij gegeven werd, kon ik heel wat trekken van mezelf herkennen.

De test is te vinden op http://www.123test.nl/disc-test/