schoolkrant

De speciale digitale editie van de Keten ter gelegenheid van de reünie van 12 april 2014 is klaar. Al met al is het een lijvig boekwerk van 480 pagina’s geworden. Opgenomen zijn 250 interviews, meer dan vijfhonderd kraamkamers en ruim 220 foto’s van de reünie zelf.

Het bestand dat voor download beschikbaar is heeft een omvang van 50,3 mb. Het is in pdf-formaat, dus te lezen met Acrobat Reader. Het bestand is ook gecomprimeerd tot een zip-bestand. Om misbruik te voorkomen heb ik ervoor gezorgd dat de inhoud niet veranderd of gedrukt kan worden.

Wie op onderstaande link klikt, zet de download aan het werk.  Het gemakkelijkst werkt Firefox om te downloaden. Bij Safari krijg je een mededeling dat de webstek is opgeheven, terwijl de download in de achtergrond verder gaat.

Uiteraard wil ik de oud-newmannianen die de interviewvragen hebben beantwoord van harte danken voor hun bereidwillige medewerking. Dank ook voor de fotografen, die de hele duur van de reünie in touw zijn geweest.

Ik hoop dat je met plezier, aandacht en verwondering de verschillende interviews zult lezen om te ontdekken wat er allemaal in vele mensenlevens kan gebeuren. Wat ik natuurlijk hoop is dat dit geen eenmalige stunt zal zijn, maar dat een dergelijk werk onderdeel van de volgende reünies zal blijven. Al was het alleen maar om te genieten van de mooie verhalen, die onze oud-leerlingen in hun leven na de Newman te vertellen hebben.

Houd er rekening mee dat de link na verloop van tijd verwijderd zal worden.

De link, waar het bestand te downloaden vind je hier