Vrienden zonder grenzen

Op schooltv.nl las ik de volgende tekst:
Educatief minidrama over vraagstukken van de vmbo-jeugd. Leerlingen herkennen de problemen van de hoofdrolspelers van Vrienden zonder grenzen en kunnen zich al dan niet identificeren met de oplossingen.
“De eerste reeks Vrienden zonder grenzen (6 afleveringen) gaat over de liefde tussen de Nederlandse Kees en de buitenlandse Fatma, wat niet door iedereen wordt geaccepteerd. Na de eerste drie afleveringen volgen drie filmpjes gemaakt door leerlingen naar aanleiding van het programma.

De tweede reeks (3 afleveringen) gaat over het ontdekken van de eigen seksualiteit. Astrid komt er achter dat ze eigenlijk niet verliefd is op haar vriendje Lars, maar dat ze gevoelens heeft voor vriendin Tuana. Astrid vindt het moeilijk om hier met iemand over te praten.

In de derde reeks (4 afleveringen) staan vier jongeren centraal die samen een pand bewonen. In elke aflevering staat één van de personages en de bijbehorende verhaallijn centraal. Lezen is in de afleveringen een natuurlijke bezigheid van de verschillende personages. Uw leerlingen lezen de teksten die in het programma voorkomen, voeren de bijbehorende opdrachten uit en ontdekken dat zij door goed te lezen problemen het hoofd kunnen bieden.”
Het gaat om een project dat in vmbo klas 1-3 te gebruiken is bij Nederlands en levensbeschouwing. Mijn vraag aan de collegae is of je het al eens gebruikt hebt, wat je ervaringen zijn en of de doelgroep specifiek vmbo is of dat er ook mogelijkheden zijn bij andere onderwijsstromen. Wie reageert?

http://www.schooltv.nl/docent/project/1552290/vrienden-zonder-grenzen/1552339/producten/