Werken met What2learn

Mijn nieuwste ludieke ontdekking is de webstek http://www.what2learn.com. Deze Engelse webstek biedt docenten de mogelijkheid om testen te maken, die ook een hoge amusementswaarde hebben, met andere woorden, eerder spel dan toets zijn. Gelukkig blijkt dat leerlingen veel opsteken als ze spelend leren, dus beschouw ik het als een verrijkende uitvinding.

Het werken binnen deze webstek is niet gratis, kost 20 pound wat de sectie ongeveer 25 euro zal doen betalen.
Leerlingen kunnen onbeperkt de spellen doen; voor hen is alles gratis.
Per spel kun je acht vragen stellen.
Er zijn een groot aantal verschillende testtypen. [Hangman stye, Multiple Choice Games, Anagram puzzles, Vraag-en-antwoordtesten, lange antwoorden, matching activiteiten, Interactieve woordzoekers.
Binnen de verschillende types zijn er weer nieuwe mogelijkheden om uit te proberen. Alles bij elkaar een dertigtal, snel geteld.
Minpunt 1, is dat je de spellen op de webstek moet spelen. Je kunt ze niet downloaden en op een eigen plek installeren of opnemen in een elo.
Minpunt 2 is dat je verdomd goed moet controleren of alles qua spelling en antwoordcorrectheid goed is, want je kunt een eenmaal gemaakt spel niet meer wijzigen en helaas ook niet verwijderen. Ik hoop dat de makers wel die mogelijkheden gaan bieden.
Ik vind het in eerste instantie leuk om voor leerlingen die een hoofdstuk gedaan hebben een mogelijkheid te hebben om hen spelend aan het huiswerk te zetten. Ze komen er snel achter of ze alles kennen en vaak is dat een stimulans om weer eens serieus naar de goede antwoorden te gaan kijken.
Ik heb enkele pogingen gedaan op de webstek:
Het verhaal van Ganesha: http://www.what2learn.com/games/play/82477
Kernbegrippen van het hindoeïsme: http://www.what2learn.com/games/play/82489
De goden van het hindoeïsme: http://www.what2learn.com/games/play/82503
De rituelen van het hindoeïsme: http://www.what2learn.com/games/play/82469
Kastenstelsel in het hindoeïsme: http://www.what2learn.com/games/play/82494